Unika festklänningar för stilmedvetna kvinnor

Festklänningar är attires som var avsedda för ett visst tillfälle. Historien om formell klädsel började i medeltiden med en klänning som kallas kjortel. Den kjortel var en löst sittande klänning som ofta bars på en vecka. Men eftersom det var ganska vanligt, kvinnor ofta lagt ett tåg till den för att göra den lämplig för formella tillfällen. Dessa klänningar var vanligtvis bärs på bröllop eller andra religiösa ceremonier.

Världens första formella klänning var mantua, som introducerades i början av 18-talet. Med en tjock overskirt, en underkjol, och ett långt tåg som ofta fick spår, det mantua var en tung och obekväm klänning. Men eftersom det var den mest genomarbetade klänning av sin ålder, var det bärs till alla de bästa partierna, särskilt de vid domstolen, i närvaro av en monark.

Formell klädsel för kvinnor fick alltmer genomarbetade med klänningar som säcken-back och balklänning. Det var inte förrän på 19-talet att begreppet aftonklänning användes för att beskriva en klänning som kvinnor faktiskt bekvämt kunde bära. Dessa aftonklänningar varierade från utsmyckade golv längd nummer med volanger och puffiga ärmar till off-skulder klänningar med urringningar och inga ärmar. Även hemlines ökade lite från golv till ankellängd.

korta-klaning

Den största språng framåt eller bakåt, beroende på ditt perspektiv, inträffade under 1920-talet. Det var en ålder av klaffen och tjejer bara ville ha kul. De ville flytta och dansa och ha kul utan att belastas av tunga, utarbeta klänningar. Modedesigners var snabba att ta emot dem med kortare, enklare klänningar som används mindre material och färre lager. Med andra ord, dessa klänningar var lättare och svalare, vilket innebar att kvinnor var äntligen fri att röra sig som män. Det var vid denna tid som skiljedomare elegantiarum slutligen accepterade festklänningar som finkläder.

Var är vi nu?

Den moderna aftonklänning finns i varje siluett och är allmänt sliten att bara de mest formella evenemang, till exempel en opera, ett bröllop eller en formell middag. Naturligtvis är det aftonklänning inte den enda typ av festklänning. Som klädkoder har avslappnad under de senaste åren har fler och fler klänningar accepterats som finkläder. Det verkligen beror på tillfälle.

vit slips

En vit slips händelse är den mest formella av de formella frågor. Klädsel är strikt och mode faux pas köra skenande. Enligt etikett, balklänningar är den enda lämpliga valet för kvinnliga gäster på en vit slips händelse. Men det har förändrats lite under de senaste åren. Det anses nu vara tillåtet att bära en hellång aftonklänning. Dock bör den klänning vara mer genomarbetade än de som är slitna till mindre formella händelser.

svart slips

En svart slips händelse är något mindre formellt än en vit slips, men klädkod är fortfarande ganska stel. Kvinnor förväntas klä sig i aftonklänningar med hemlines som faller mellan den halva vaden och golvet. Vid vissa tillfällen är det acceptabelt att ha en fancy cocktailklänning, men det verkligen beror på vilken tid på året och gästerna.

Cocktailparty

Ett cocktailparty är en semi-formell händelse, vilket innebär att kvinnor har ett brett sortiment av modealternativ. Av uppenbara skäl, de flesta tjejer går med cocktail klänningar. Vilka är de? Det finns verkligen ingen standard definition. Men de flesta designers är överens om att en cocktail klänning har en nederkant som sträcker sig från strax ovanför knät hela vägen ner till anklarna. Eftersom de fortfarande betraktas som något formellt evening, de flesta kvinnor bär längre te-längd (ovanför ankeln) eller ballerina längd (vidröra ankeln) klänningar.

Den mest kända cocktail klänning är den lilla svarta. Infört i 1920 av modelegenden Coco Chanel, är klänning ett mångsidigt och prisvärt alternativ till traditionella aftonklänningar. Med andra ord är det den ultimata festklänning. Det fina med den här klänningen är som är enkel och elegant, vilket gör det lätt att klä upp eller klä ner för att passa nästan alla tillfällen. Med rätt skor, frisyr och smycken, kan en flicka bära en liten svart klänning till en formell affär. Hon kan också ta bort de utsmyckade tillbehör och bära den till en tillfällig cocktail eller personalfest. Det är inte konstigt den lilla svarta anses vara ett mode stapelvara som varje kvinna måste äga.

Korta festklänningar med hemlines som faller långt ovanför knäna är inte som små svarta klänningar. På grund av deras längd, är de ofta kallad minikjolar eller helt enkelt som minis. De är inte alls lika populär som den klassiska lilla svarta, för de är inte alls lika mångsidig. En minikjol kan endast användas till en tillfällig affär. De flesta av världens bästa klänning designers erbjuder festklänningar för modemedvetna kvinnor. Hitta din favorit stilar online på butiker som bridesire.se nu.