Jackor Läder Genom modern historia

272888615_d18a81e958a5Medan modetrenderna ständigt förändras och nya saker kommer och går, det finns vissa saker som alltid lyckas hålla stilen. Skinnjackor är ett av dessa objekt. Den särskilda stil eller nedskärningar som är populära när som helst kan förändras. Men som hela skinnjackor av något slag är alltid populära. Idag den sorten finns kommer i ett så brett spektrum att oavsett vad din stil kan vara, det är en skinnjacka som passar din garderob. Naturligtvis finns det alltid populära biker stilar och bomb stilar, men dina alternativ stannar inte där. Du kan hitta stilar för vardagsfritidskläder samt formella tillfällen. För näringsidkare, alternativen är även tillgängliga som en del av en formell kostym.

Användningen av läder som ett skyddande klädesplagg kan spåras tillbaka till grottan mannen som fann att de kunde använda rök för att torka hudar från djur. De skulle använda växter som fanns tillgängliga för dem att hjälpa till att bevara dessa hudar. Dessa hudar skulle sedan användas som rudimentära klädesplagg som skulle ge överlägsna värme och skydd jämfört med dem fashioned från växter som fanns tillgängliga. I huvudsak var dessa de första skinnjackor som människan känner till. Även om dessa tekniker var naturligtvis mycket rå, lade de grunden arbetet för de avancerade tekniker som används i läder crafting idag.

I modern kultur, skinnjackor först blev populär i början av 1900-talet med bomberliknande jacka som bärs av flygare och medlemmar av militären. Dessa jackor var slitna som en del av en enhetlig för att skydda mot de hårda förhållanden som förekommer på höga höjder. Dessa bombplan Jackor värderades både för sin komfort och sin hållbarhet.

År 1953 filmen ”The Wild One” med Marlon Brando introducerade den ikoniska utseendet på bikerjacka till populärkultur. Detta startade en trend binda Hollywoods stjärnor till skinnjackor som har använts många gånger sedan i filmer när porträttera en karaktär som ”cool”. Under de år som gått sedan lanseringen av ”The Wild One” Vi har fått ett brett utbud av minnesvärda huvudpersonerna som var alla dekorerad i sina jackor i olika stilar. Under 1970-talet och 1980-talet i tv-serien ”Happy Days” presenterade en av sina huvudpersoner ”The Fonz” som symbol för det som var coolt, och naturligtvis sällan var ”The Fonz” syns på skärmen utan hans motorcykel jacka. 1978 John Travolta bar en läder motorcykel jacka att spela karaktären Danny Zuko i den klassiska filmen ”Grease”. Naturligtvis vem kan glömma Arnold Schwarzenegger i rollen av T-800 i 1984 års dundersuccé ”The Terminator” och dess uppföljare. Harrison Ford tog på sig en brun skinnjacka i sin skildring av den ikoniska karaktären ”Indiana Jones” i hela serien av filmer. listan över Hollywood superstjärnor bär läder att skildra legendariska karaktärer kan göras lång.

Dessa jackor naturligtvis är också mycket mer än en fashionabel klädesplagg. Läder motorcykel jackor eller mc jackor är faktiskt utformad för att fungera som en del av säkerhetsutrustning för att skydda motorcyklist. Dessa jackor är oftast gjorda av tjockare och tyngre kvalitet läder för att skydda föraren från de olika risker som de potentiellt kan uppstå när ridning motorcyklar. Motorcyklister uppskattar dessa typer av jackor för deras skyddande karaktär och hållbar konstruktion. Läder motorcykel jackor kommer i en mängd olika stilar och mönster. Några av dessa skinnjackor motorcykel införliva extra stoppning eller rustning på strategiska platser i hela jackan för att skydda föraren. Denna utfyllnad placeras i höga slagzoner vid händelse av att föraren förlorar kontrollen över motorcykeln och slutar upp att gå ner. Många människor som inte rider motorcyklar uppskattar också motorcykel jacka både för sin stil samt det faktum att de är mycket slitstarka och håller i många år av slitage.

Många italienska modeskapare har även läder i sina rader av kläder. Dessa jacka mönster förde skinnjacka till kulturområden där andra mönster inte skulle passa i. Mångfalden av italienska designer jackor erbjuder en typ av skinn som passar nästan alla tillfällen och nästan alla garderob. Dessa jackor finns i en mängd olika utföranden för både män och kvinnor. Stilar av jackor finns tillgängliga för att passa klädstilar allt från dagligt fritidskläder genom att formella tillfällen. Medan traditionellt läderjackor var endast tillgängligt i brunt eller svart, i dag de kan återfinnas i praktiskt taget vilken färg som helst eller kombination av färger som önskas.

Skinnjackor är en tidlös klädesplagg som har funnit sin väg in i kulturer över hela världen och genom historien. Precis som alla andra klädesplagg, kan stilar och mönster som anses modet ändras från gång till gång. Men skinnjackor i olika mönster är alltid i stil och en design av skinnjacka kan hittas för alla tillfällen för att passa någon garderob. Skinnjackor har verkligen utvecklats och avancerade tillsammans med de processer som används för att göra dem eftersom grottan människan först lärde sig att mode djurhudar till kläder. Under alla dessa förändringar och framsteg, har skinnjackor alltid varit med oss och kommer att fortsätta att vara ett vanligt klädesplagg i många former under en överskådlig framtid.